Дали ще е за някакъв специален повод като рожден ден, или просто ще искаме да направим подарък на наш близък човек, ние ще бъдем изправени пред нелеката задача да изберем подходящия парфюм. Въпреки богатата гама от ухания, марки и рекламни послания, задачата ни би могла да бъде улеснена от продавача, но дори и тогава е възможно да се объркате. Все пак тествате дузина парфюми и сетивата се затрудняват да различат едно ухание от друго. Затова, при избор на парфюм за подарък е добре предварително да свържем дадения човек с представата за най-подходящия за личността му аромат и как би я подчертал, засилвайки най-положителните му качества. Помислете за повода: Кога ще бъде носен? В повечето случаи парфюмите са създадени за определен сезон и период от деня.

В случай, че избирате ухание за вашата половинка, е хубаво да подберете парфюм, който да препраща към чувственост и романтика. Помислете за образа на парфюма: Ще съвпадне ли той с личността на получателя?

Когато разглеждате каталог от парфюми или сте изправени пред много възможности за избор в магазина, отделете внимание на цялостния образ на продукта. Преценете дали съвпада с посланието, което искате да „пратите“ към човека. Мъжки парфюм Guido Maria Kretschmer LR, 50 ml. , например носи почерка на дизайнера: елегантен, ценен, непреходен и автентичен. Малко по малко изисканите, пикантните и свежите есенции разгръщат всички свои вълнуващи аспекти върху кожата. Дървесен, вълнуващ, с върхова нотка от бергамот и мандарина , сърцева нотка от пипер и мушкато. Базовата нотка оставя усещане за ветивер и кожа.

Дамски парфюм Guido Maria Kretschmer LR, 50 ml, например, определено е насочен към младите момичета със свободолюбив и игрив дух, но и с откроено женствен характер. Ще се ориентирате за вида личност, към която е насочен определен аромат по марката, името на парфюма, вида на опаковката и цялостното рекламно послание. Помислете за стила на получателя: Флорална или плодова нотка? Задайте си този въпрос, ако подаръкът е предназначен за жена. Цветните парфюми често са любими на жени, които имат по-скоро „момичешки“ вкусове. Според типичните стереотипи те са по срамежливи, женствени и сладки. Подарите ли парфюм на такава жена, със сигурност би ѝ се харесал. За разлика от тях, любителките на плодови и цитрусови аромати са с по свободолюбив, див и младежки дух. Често си падат по рок музиката, по спорта и по всякакви дейности на открито. Притежават чувство за хумор и обичат да се забавляват. Какъвто и начин да използвате, за да направите правилния избор, най-важното е да си дадете нужното време за проучване и избор. Оставете на самото ухание да ви води и да ви подскаже, че би бил най-подходящото допълнение към образа на любимия човек. В крайна сметка парфюмът е едно допълнение към индивидуалността и вашето решение за подарък е топъл и личен жест.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *