Някои чудесни открития на британски и индийски изследователи са описали как храната и хранителните съставки усилват съпротивлението на стомаха към вредните сокове, предизвикващи язва. Британски изследователи, например , са установили 20% по-плътна стомашна лигавица при животни, хранени с прах, приготвен от плантани, плодове, подобни на бананите. Индийски изследователи са фотографирали обновяването на язвени клетки при морски свинчета. Подобрението се дължало на повишената лигавична секреция, която предпазвала стомашната обвивка от увреждане, предизвикано от приемането на зелев сок. Очевидно от една страна, някои храни могат да се справят с язвите, като заздравяват стомашната обвивка, така че тя не се разяжда толкова лесно от атаките на киселините. Някои храни постигат това , като стимулират размножаването на клетките в стомашната обвивка и ускоряват бързото отделянето на секрет, който покрива клетките със защитна обвивка, предпазвайки ги от увреждането на киселината.

Освен това антибактериалните храни, като киселото  мляко, чая, зелето и сладкия корен, могат да бъдат по-подходящо лекарство срещу язви и гастрит и възпаление на стомашната лигавица , отколкото хората са си представяли по-рано. Това е така, защото лекарите са открили, че в много случай причина за двете заболявания е един микроб, известен като H.pilory. Лечението на язвата сега често включва антибиотици. Антибактериалните храни могат също да помогнат за лечението на язвата.

Храни с противоязвено действие:

Банани и плантани, зеле и други кръстоцветни зеленчуци (броколи, карфиол, брюкселско зеле, кел и ряпа), семена от замбун ( сминдух), смокини, джинджифил, сладък корен, чай.

LR autoship health lr програма за здраве лр безплатна доставка лр lr гелове за пиене Алое Вера Aloe Vera gel LR

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *