Копривата е едно от най – полезните растения, които природата е дала на човек. Използва се за лечебни цели, а ползите от нея са огромни и доказани. В състава си има ниско съдържание на мазнини, без холестерол, захари, ниско съдържание на въглехидрати, много фибри, белтъчини, вода. Източник е на бета каротин, витамини А, С и Е, желязо, калций, фосфати и минерали.

Екстракт от коприва се използва при ускорено сърцебиене, виене на свят, главобололие, епилепсия, хистерия, кашлица, задух, воднянка, жълтеница, за увеличаване на млякото у кърмачките, при копривна треска, захарен диабет.

Рецепта за усилване на сърдечния мускул:

1 супена лъжица корени от коприва се слага в 300 мл вода, ври 10 мин, изпива се на 4 пъти през деня преди ядене, взема се с малко мед.

Ако нямате възможност за приготвянето й, се доверете на Aлoe Vera Гел за пиене lntense Sivera:

Aлoe Vera Гелът за пиене lntense Sivera e натурален продукт от 90 % гел от листата на Алое Вера и 7 % мед с екстракт от коприва с високо съдържание на натурален силиций.

Алое Вера Intense Sivera с коприва и витамин С – тройна сила за повече жизненост: стабилизира, снабдява и защитава – подкрепя оптимално метаболизма и функцията на кръвоносните съдове, натурален продукт без съдържание на алоин.

Алоето има свойството да подобрява функцията на храносмилателната система и да подпомага процеса на храносмилане и на нормалното функциониране на червата, а оттам и на нормалното усвояване на хранителните вещества от организма.

Алоето има естествен антиоксидантен ефект.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *