80% от хората у нас страдат от липса на Омега-3

Колкото по-ниски са стойностите на мастни киселини Ω-3 в кръвта, толкова е по-голяма възможността за сърдечен удар и неизлечима болест, и толкова организмът е по-податлив към възпалителни процеси.

Все по-често става дума за мастните киселини омега-3 и за положителното им влияние върху нашето здраве. Ако продължавахме да следваме начина на хранене на предците ни, не бихме имали нужда от тази хранителна добавка. В днешно време обаче, поради лошите хранителни навици, не приемаме необходимите количества мастни киселини и като резултат се наблюдава влошаване на здравето. Затова имаме нужда отново да включим мастните киселини омега-3 в нашия хранителен режим, независимо дали чрез консумацията на храни или чрез употребата на хранителни добавки. Известно е, че тлъстите риби са богати на полезни мастни киселини. Честата консумация на риба помага за доброто здравословно състояние. Това е доказано от изследвания, извършени на групи хора като ескимосите и японците, които,обратно на нациите от западните страни включват често рибата в своето меню и имат по-малко случаи на сърдечно-съдови заболявания.

Мастните киселини Ω-3 помагат за намаляването на кръвното налягане и предотвратяват вграждането на тромбоцити, които често запушват кръвоносните съдове на сърцето и в резултат на това се стига до сърдечен пристъп на миокарда.

Ползата от мастни киселини:

– По-малка опасност от сърдечно-съдови заболявания.

– Поддържат здравето на мозъка.

– Предотвратяват ракови образувания.

– Намаляват болката при възпаления.

– Предотвратяват астма.

– Редуцират риска от преждевременно раждане и малко тегло на новороденото.

Според едно ново американско научно изследване храната, богата на мастните киселини омега-3, помага за предотвратяването на сърдечен пристъп, но има и полезно действие след един сърдечен удар. Доста от положителните качества на мастните киселини омега-3 са били установени от изследвания, които се правят от 20 години насам и така кардиолозите ги препоръчват на своите пациенти, които имат проблеми с ракови образувания или сърдечни проблеми с цел да намалят опасността от влошаване на болестта.

При липса на необходимите мастни киселини се забелязват следните симптоми:

– Умора

– Твърда кожа

– Лабилна имунна система

– Гастроентерологични смущения

– Забавяне на растежа

– Психични смущения

– Безплодие.

По-сериозни симптоми, които могат да се регистрират:

– Сърдечно-съдови болести

– Артрит

– Астма.

Хранителната добавка SUPER OMEGA 3 на LR съдържа най-важните мастни киселини, които са необходими на организма. Продуктът помага за запазването на нормалните граници на холестерол в организма. Super Omega 3 active съдържа ценните наситени мастни киселини, които произхождат от два важни източника: рибеното масло и вечерната иглика.

Самото рибено масло е добито от риби, които живеят свободно в моретата, богати на ценен природен планктон. По тази причина натуралното натрупване на ЕРА и DHA в Super Omega 3 е много високо. Значението на рибеното масло: доказано е, че успокоява симптомите на артрит, остеропороза, астма, псориазис, хипертонична мигрена, колики и даже склероза. Помага да се избегне сърдечен удар.

Това е храна, позната със своите противовъзпалителни свойства и тромболитични способности. Повишава „добрия” HDL холестерол и в същото време рязко намалява триглицеридите. Също подобрява психическото състояние.

Най-важните действия на Super Omega 3 active:

Намалява опасността от сърдечносъдова аритмия.

Регулира нормалните нива на холестерол в кръвта.

Помага да се намали кръвното налягане. (Дори и лек спад на кръвното налягане предполага сериозно намаляване на риска от сърдечен удар.)

Мастните киселини Ω-3, които се намират в рибеното масло, се разделят на две важни категории: ЕРА и DHA киселини. Тези две вещества влияят върху положителното емоционално състояние и по този начин рибеното масло доказва, че е най-подходящият антидепресант. Организмът използва DHA, за да изгради предпазни филми, които помагат на мозъчните клетки. ЕРА повишава нивото на серотонин – хормон, който предизвиква чувство на радост.

Британски учени откриват, че когато е давано на 70 човека с депресия по 1 грам рибено масло в продължение на 12 седмици, при 69 % се е появило подобрение на симптомите до 50%.

Значение на маслото от семената на игликата. Има много високо съдържание на γ – линолова киселина. Доказано е също, че подобрява менопаузата при жените. Изследванията на капилярните съдове разглеждат връзката между вътрешните способности и потока на кръвта и γ – линоловата киселина и установяват, че γ – линолова киселина подобрява потока на кръвта и отстранява нарушената структура.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *