Задната хрема е допълнителен секрет, който се усеща в задната част на носа и гърлото причинен от жлезите в тези области. Усещането е за натрупване на слуз в задната част на гърлото което причинява дискомфорт. Носът, гърлото и синусите постоянно произвеждат секрет. Секретът е гъста и хлъзгава субстанция която помага да се предотврати изсушаването на дихателните пътища през целия ден.

Въздухът е изпълнен с микроби, цветен прашец и други замърсители на околната среда. Когато въздухът влезе в тялото тези частици могат да създадат проблеми, ако не се филтрират. Функцията на секретът е да улавя тези чужди тела и да помага за елиминирането им. Обикновено секретът остава незабелязан като безвредно се смесва със слюнка през целия ден и се поглъща или издухва от носа. Ако обаче тялото произвежда твърде много секрет става много по – забележим и се усеща осезателно. Когато това се случи може да се почувства секрет, който се стича по гърлото или така нареченият заден секрет.

Симптоми:

В допълнение към усещането за стичане на секрет по гърлото симптомите са:

Възпалено или дращещо гърло, чувство на гадене причинено от допълнителна слуз, често прочистване на гърлото, прекомерна слюнка или поглъщане на слуз, лош дъх, кашлица влошаваща се през нощта.

Лечение:

етерично масло от евкалипт , етерично масло от кедрово дърво, етерично масло от мащерка в добавка към базово масло или в Дифузер

Може би търсите този продукт като етерично масло от евкалипт , етерично масло от кедрово дърво, етерично масло от мащерка в добавка към базово масло или в Дифузер , lr Citrus Limon, LR Soul of Nature Масло от лимон, LR Soul of Nature Масло, LR Soul of Nature, дифузер, дифузер лр, lr етерични масла Натурално Етерично Масло от Мащерка за Повече Кураж LR Soul of Nature Натурално Етерично Масло от Евкалипт за Укрепване на Тялото и Ума LR Soul of Nature Натурално Етерично Масло от Кедър за Възстановяване на Тялото и Ума LR Soul of Nature .

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *